Színház az egész világ

2016. április 26. | Beharangozó

Hogyan tudja két fiatal egy-egy üveg borral bevenni a digitális világot? Hogyan építenek fel a semmiből egy sikeres vállalkozást és milyen eszközökkel folytathatják a folyamatos növekedést? Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila, a Ma este Színház! alapítóinak példája válaszolja meg kérdéseinket.

Tivadar és Attila is azok közé tartozik, akik jó ötletükre alapozva vágtak bele vállalkozásukba. Elmondásuk szerint egy latyakos februári estén, két üveg bor társaságában vázoltak fel három-három ötletet. A céljuk az volt, hogy mire az üvegek fenekére néznek, a hat ötletből kiválasszák azt, amivel aztán nekiugranak a vállalkozók világnak.

A spontaneitás ereje

A Ma este Színház! sikere a célcsoport tökéletes ismeretében és a hozzájuk elérő csatornák használatán múlt. A srácok rájöttek, hogy a mai generáció nem tervezi meg hetekkel előre esti programjait, sokkal inkább bízik a spontaneitásban, mint az előző generációk. A mozik sikere is ennek tudható be, hiszen az utolsó pillanatban is kapunk jegyet a vetítésre, míg színházak esetében, ha nem vásároljuk meg jegyünket hetekkel előre, esélyünk sincs, hogy láthassuk a darabot.

Attila és Tivadar nem csak vállalkozásként, de kulturális misszióként is tekint a Ma este Színházra!, hiszen az online felülettel olyan embereket is elcsábítanak, akik eddig ritkán, vagy egyáltalán nem jutottak el a színpadok elé. Nem véletlen, hiszen a portál fél áron kínálja a last-minute jegyeket a különböző darabokra, sőt, társoldaluk, a Ma este Koncert! már a könnyű- és komolyzenei koncertekre is árusítja a belépőket.

Miből lesz a cserebogár?

A nulláról induló vállalkozás mára 110 céggel szerződött, a visszatérő vásárlók száma 20-30 ezerre tehető. Közel 107 ezren követik őket Facebookon, ami azért különleges csatorna a Ma este Színház! csapatának, mert organikus elérésekben szeretnek gondolkozni. A srácok nem fizetnek reklámokért, nem hirdetik az oldalukat, mert leginkább misszióként tekintenek vállalkozásukra, és nem céljuk elérni azokat a felhasználókat, akiket a színház téma nem érdekel. Mivel így a közösségi oldal korlátozza az eléréseket, egyre inkább a hírlevelek váltak központi kommunikációs eszközzé.

Tivadar tapasztalatai a kezdő vállalkozók számára mindenképp megfontolandók. Szerinte nem kell sokat várni, ha meg van az ötlet, mielőbb bele kell kezdeni a megvalósításba. Nem kell elsőre megtalálni a tökéletes projektet és nem kell félni a kudarcoktól sem. Tivadar szerint nagyon fontos, hogy ki az, akivel a vállalkozás alapítását fontolgatjuk. Szerinte, ha nem szívesen bicikliznénk körbe a Balatont a másikkal, akkor valószínű, hogy üzlettársként sem leszünk a legjobbak, hiszen egy vállalkozás beindítása rengeteg együtt töltött idővel jár.

Nincs sok hátra, csatlakozz hozzánk időben!

Május 5-én a Ma este Színház! arcai is velünk lesznek a Digital Marketing Conf rendezvényen! Csatlakozz hozzánk te is!

Jegyvásárlás

Kihagytunk valamit? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

WordPress Lightbox Plugin