Búcsút inthetünk egyik ellenségünknek: viszlát, 20%!

2016. április 14. | Előadói téma

A Facebook végre eltörölte a 20%-os szabályát. Az életünk viszont nem lett könnyebb, ugyanis innentől nem letiltja a hirdetéseket, hanem korlátozott elérést tesz lehetővé. Ismertetjük az új szabályt és kiderül az is, hogyan növelhetjük kampányain hatékonyságát!

A Facebook hirdetések egyik sokan által idegesítőnek talált szabálya az elmúlt napokban módosult. Ugyan eltörölték a 20%-os szabályt, viszont annak érdekében, hogy megmaradjon a képek önállósága egy új rendszert emeltek a hirdetések ellenőrzői közé.

Eddig, ha egy kép több, mint egyötödét szöveg képezte, a Facebok automatikusan tiltólistára állította az adott hirdetést. Ez a jövőre vonatkozóan az alábbiak szerint változik.
Megalkottak négy olyan kategóriát, ami besorolja a képen található szövegmennyiség határait.

  • Image Text: OK
  • Image Text: Low
  • Image Text: Medium
  • Image Text: High

Ha az első kategóriába sorolják hirdetésünket, azt jelenti, hogy egy-két apró betűs szó, vagy logó található a képen. Ebben az esetben a Facebook nem korlátozza az elérést, így a hirdetésünk az eddig megszokott módon futhat.

fb-post-01

A Low kategóriába tartozó hirdetések már pár szavas címet, esetleg rövid mondatot szerepeltet a képen, így ez a hirdetés kevesebb embert fog elérni ugyanazon költség mellett, mint az első kategóriában szereplő.

fb-post-02
A Medium kategória azokra a hirdetésekre vonatkozik, ahol a cím, egy-két mondat mellett még logó, call to action vagy egyéb rövidebb szöveg is szerepel. Annak érdekében, hogy ugyanannyi embert érjünk el, mint az első kategóriával, már több pénzt kell fizetnünk.

fb-post-03

A High kategória az esszéíróknak kedvez. Itt gyakorlatilag bármennyi szöveg lehet a képen. Ezzel együtt, abban is biztosak lehetünk, hogy nem fogjuk elérni a célközönséget.

fb-post-04

Természetesen akadnak kivételek, ahol a fenti rendszer nem alkalmazható. Ilyenek a mozi poszterek, a könyv- és albumborítók, termék képek, koncert, zenei fesztivál illetve sportesemény poszterek, a kézírás vagy képregény részletei, az alkalmazások és játékok képernyőmentései, a jogi szöveg és – sokunk örömére – az infógrafikák.

Radisics Milán, a Radex Media Group vezetője és kreatív igazgatója is összefoglalta, hogy milyen újításokat alkalmazott a legnagyobb közösségi oldal az elmúlt hónapokban. A közösségi média szakértő és reklámszakember egyike azoknak az előadóknak, akiket május 5-én, a Digital Marketing Conf rendezvényen Te is meghallgathatsz!

Csatlakozz hozzánk Te is és légy naprakész a folyamatosan változó digitális világban!

Az EARLY BIRD időszakban, április 17-ig 40% kedvezménnyel vásárolhatod meg jegyed! Ne maradj le Te sem, biztosítsd helyedet még ma!

Jegyvásárlás

Kihagytunk valamit? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

WordPress Lightbox Plugin