Mit tartogat számunkra a jövő?

2016. április 16. | Beharangozó

A marketing eszközrendszerének folyamatos változása nem új dolog. Egyre inkább hozzászokunk, hogy az a tudás, amit ma megszereztünk, holnap már nem biztos, hogy megállja a helyét. Mégis, nap, mint nap keressük és szívjuk magunkba a változások rengetegét, így próbálva helytállni a digitális világban. Mit hoz még a jövő és mire számíthatunk? Itt van rá pár példa!

Az eddig megtanult és készség szinten elsajátított hirdetési rendszerek a végét járják. A televízióban lejátszódó reklámok csaknem felét sem nézik meg, inkább átkapcsolnak máshova. Az online felületeken a kimutatott eredmények csak számszerűek, hiszen a reklámblokkoló alkalmazások tiltják a valódi megjelenést, és a bannervakság már gyakorlatilag születéskor belénk ivódik. Mi jön ezután? Hova léphet tovább a marketing szakma?

Az alábbi vízióban megpróbáljuk összefoglalni, milyen változásokon kell átesnie szakmánknak ahhoz, hogy életbe maradhassunk.

Első lépésként újra kell gondolni márkánkat, célcsoportunkat, alap üzeneteinket. Újra kimagasló szerepbe kell kerülniük a kutatásoknak és az adatoknak, hiszen a folyamatosan változó világban ezek azok, amik sosem hagynak cserben.

Ezt a témát érintve május 5-én Kálmán Gábor, az INTERN RTB specialistája és szenior PPC stratégája tart majd Attribúció és integrált kampányok címen előadást.

Ha megtettük az első lépést, jöhetnek az egyre aktívabb, új generációs csatornák és üzenetek. Háttérbe szorulnak a termékjellemzők, helyettük az érzelem alapú kommunikáció válik elsődlegessé. A célcsoport folyamatos bombázása helyett márkahűséget kell kialakítanunk, ahol a régi és/vagy potenciális vásárlóink megtalálják helyüket vállalatunk üzenetrendszerében. Használnunk kell az új csatornákat, mint a Snapchat, az Instagram, a YouTube, és elsőként kell kipróbálnunk az új megoldásokat. 360°-os videók, virtuális valóság, intelligens táblák és személyre szabott marketing.

A digitális marketing új lehetőségeiről a Digital Marketing Conf rendezvényen Szombati Orsolya, Radisics Milán és Kerek István is tart majd előadásokat.

A hirdetésrendszerek automatizációja egyre inkább előtérbe kerül, hiszen a BIG DATA lehetőségeknek köszönhetően olyan mennyiségű adatkövető üzenetek létrehozására lesz lehetőségünk, amint az emberi termelés nem tud majd kielégíteni. Megjelennek a tökéletesen perszonalizált reklámok, az „ÉN MÁRKÁM” azonosulás már egyéni jellemzőkkel és egyéni kötődéssel látja el a vállalatokat. A célcsoport már csak egy átfogó fogalom lesz, hiszen név szerint, viselkedés és egyéb jellemzők szerint célozzuk majd üzeneteinket.

Az inbound marketing erejéről és annak eszközeiről Damjanovich Nebojsa tart előadást a Digital Marketing Conf rendezvényen.

Felerősödik a PR terület, a tartalommarketing összefonódik a valós idejű marketinggel. Emberi kapcsolatokat kell kialakítanunk márkánk és fogyasztóink között. A márkaépítés már vállalat és fogyasztó közötti kommunikáció lesz, hanem a márkánk személyisége lesz az, ami valódi kapcsolatok kialakítására ad lehetőséget. Ide tartozik a vállalati gondolkodástól kezdve a legutolsó szórólap üzenetéig minden.

Hogy milyen más lehetőségek várnak ránk a tartalommarketing területén, arról Bodrogi Bozán András, a Google Ground hivatalos YouTube szakértő-trénere tart előadást május 5-én!

Az előző következménye az érzelmi elköteleződés, a márkánk és vállalatunk érzelmi intelligenciájának kialakítása. A transzparencia, a társadalmi felelősségvállalás, a Világ jobbá tételére tett kísérletek mind biztonságot és szimpátiát teremtenek. Gondoljunk csak bele, a világ egyre borzasztóbb. Terror, háborús övezetek, diktátorok. Ilyen közegben pozitív érzelmi reakciót vált ki, ha egy-egy nagyvállalat elkötelezi magát a multikulturalitás vagy a nemi egyenlőtlenségek elkerülése mellett.

Az elmúlt években, de az elmúlt hónapban is rengeteg újdonság jelent meg a marketing területén. Arról, hogy honnan indultunk és merre tartunk, Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség egyik alapítója tart előadást. Kiderül milyen gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy integrálni tudjuk a folyamatosan változó világ lehetőségeit meglévő marketing stratégiánkban.

Csatlakozz hozzánk Te is május 5-én a Digital Marketing Conf rendezvényen, hogy képben légy a digitális világ hozta újdonságokkal!

Jegyvásárlás

Kihagytunk valamit? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

WordPress Lightbox Plugin